Waarom deze training?
Kies jij hoe je handelt en hoe je je voelt, of bepalen jouw omstandigheden dat? Neem jij verantwoordelijkheid en is een resultaat de uitkomst van jouw keuzes, of liepen dingen nou eenmaal zo? Sta jij in je kracht, of voel je je vaak machteloos?

Met behulp van de training worden deelnemers zich bewust van gedrag dat hen energie kost en van gedrag dat juist energie en levenslust oplevert. Deelnemers worden ondersteund om te opereren vanuit een verantwoordelijke, oplossingsgerichte houding. De training gaat niet over het creëren van omstandigheden, maar over hoe men met omstandigheden om kan gaan.

Wat leer je?
In de training zullen deelnemers ervaren hoe ze de regie in eigen hand kunnen nemen en zelf kunnen bepalen hoe zij zich voelen en waar zij voor kiezen. Doordat zij ervaren dat zij deze kwaliteiten reeds bezitten, zullen zij zelfvertrouwen creëren om altijd en in elke situatie in hun kracht te staan. Ter ondersteuning van de praktische implementatie in hun dagelijks leven zullen zij waardevolle handvatten ontvangen.

Onze ervaring leert dat het kiezen voor deze verantwoordelijke houding essentieel is voor duurzame groei en ontwikkeling.

Je gaat:

  • ontdekken en ervaren welk gedrag energie oplevert
  • ervaren welk gedrag en welke gedachten energie kosten
  • ervaren wat voor invloed jouw taalgebruik heeft op hoe je overkomt
  • zelfvertrouwen creëren en leren om in elke situatie de touwtjes in handen te hebben
  • jezelf meer respecteren en meer respect genieten van anderen in jouw omgeving
  • problemen te ervaren als uitdagingen en snel en gemakkelijk oplossingen te creëren
  • leren om te allen tijden in mogelijkheden te denken

Effectieve aanpak
Wij geloven in ervaringsleer. Eens gedaan, nooit vergeten. Daarom gaan wij niet aan de slag met powerpointpresentaties, ingewikkelde modellen en veel theorie. Deelnemers doen oefeningen in verschillende vormen waarin zij zullen ervaren hoe zij de regie in eigen hand kunnen nemen. De training is dan ook met name gericht op praktische toepasselijkheid, met bijbehorende inzichten. Er wordt rekening gehouden met de verschillende leerstijlen van deelnemers zodat de training voor iedereen toegankelijk is. Waar nodig worden de ervaringen ondersteund door theorie.

Interesse?
Neem contact met ons op.