Waarom deze training?
Hoe maak je contact met jouw publiek? Hoe zorg je ervoor dat de luisteraars geboeid blijven gedurende jouw presentatie? Wat doe je wanneer je voelt dat de luisteraar afhaakt en hoe trek je de aandacht dan weer naar je toe? Welke presentatietechnieken zijn er en hoe schat je in welke techniek past bij specifieke situaties?

Presenteren is een kunst en inspirerende sprekers zijn schaars. Gelukkig zijn presentatiekwaliteiten aan te leren. Een inspirerend spreker presenteert vanuit authenticiteit en beschikt over een uitstekend empathisch vermogen. Deze training ondersteunt deelnemers om zelfvertrouwen te ontwikkelen en vanuit hun unieke kracht te presenteren.

Wat leer je?
Deelnemers ervaren wanneer er wel of geen contact is met een publiek en wat dat oplevert. Ze leren hoe contact te maken en op welke manier ze de aandacht naar hen toe kunnen trekken als zij de verbinding met het publiek verliezen. Deelnemers zullen zich bewust worden waar en hoe zij zichzelf klein maken en leren hoe zij ‘presence’ kunnen ontwikkelen. Ze zullen zich praktische tools eigen maken waarmee zij snel kunnen schakelen indien de situatie dat verlangt. Ook is er aandacht voor de fysieke uitstraling en leren deelnemers gebruik te maken van verschillende checklists ter voorbereiding op hun presentatie.

Deelnemers gaan:

– zelfvertrouwen ontwikkelen en ervaren hoe zij vanuit hun unieke kracht kunnen presenteren

– beschikken over verschillende presentatietechnieken voor verschillende situaties

– leren hoe zij contact met hun publiek kunnen maken en dit ook kunnen vasthouden

– checklists ontvangen waarmee zij zich optimaal kunnen voorbereiden

– leren hoe ze aantrekkelijke omstandigheden kunnen creëren voor het publiek

– ervaren hoe ze kwaliteit kunnen uitstralen met hun fysieke voorkomen

– hun eigen presentatiekwaliteiten grondig analyseren en nieuwe technieken aanleren

Om aansluiting te vinden bij het publiek is het ook belangrijk rekening te houden met de mogelijke communicatiestijlen van de luisteraars. Meer weten over het bestaan van communicatiestijlen en adequate communicatie? Klik dan hier of neem contact met ons op!

Effectieve aanpak
Wij geloven in ervaringsleer. Eens gedaan, nooit vergeten. Daarom gaan wij niet aan de slag met powerpointpresentaties, ingewikkelde modellen en veel theorie. Deelnemers doen oefeningen in verschillende vormen waarin zij zullen ervaren hoe zij de regie in eigen hand kunnen nemen. De training is dan ook met name gericht op praktische toepasselijkheid, met bijbehorende inzichten. Er wordt rekening gehouden met de verschillende leerstijlen van deelnemers zodat de training voor iedereen toegankelijk is. Waar nodig worden de ervaringen ondersteund door theorie.

Programma
Verschillende organisaties verlangen verschillende presentatiekwaliteit. Wij geloven dan ook niet in een blauwdruk. Wij staan voor maatwerk. Voorafgaand aan de training zal er een gesprek met de trainer plaatsvinden waarbij de doelstellingen in kaart worden gebracht. Op basis van dit gesprek maken wij een programma op maat.

Interesse?
Neem contact met ons!